• Beste leden,

    De afgelopen weken kregen we diverse meldingen van positieve corona besmettingen binnen de vereniging. Geheel in overeenstemming met de GGD en KNVB hebben we hier tot op individueel of teamniveau naar gehandeld. De afgelopen week namen de meldingen en symptomen rondom selectie en 19-1 toe. Daar de afgelopen periode spelers tussen de teams tijdens trainingen en wedstrijden met elkaar in contact zijn gekomen hebben we het besluit genomen om de wedstrijden en trainingen van de 19-1, 2e en 1e niet door te laten gaan. De spelers en begeleiders van deze teams mogen tot maandag 19 oktober 2020 ook niet op de vereniging komen.

    Voor de overige teams blijven we handelen zoals de GGD en de KNVB ons adviseren. Dat betekent dat JO7 tot en met de JO17 kunnen deelnemen aan wedstrijden en trainingen. Er kan op een later moment altijd anders worden besloten. Spelers die symptomen van corona vertonen dienen direct hun trainer/teammanager te informeren.

    Wel heeft het bestuur besloten alle oefenwedstrijden die gehouden zouden worden in de periode 8 oktober 2020 tot 19 oktober 2020 op ons sportpark af te lasten / niet toe te staan. Het beperken van groepsgrootte op ons sportpark dient opvolging te krijgen. We gaan ervan uit dat de trainers zelf hun tegenstander informeren. Het clubgebouw en de kleedkamers blijven dicht. Zo ook de binnen toiletten en de hal/gang naar de kleedkamers. Bidons en bekers kunnen dus niet (meer) binnen gevuld worden. Ook willen we benadrukken dat ouders van jeugdleden bij thuiswedstrijden niet toegestaan zijn. Slechts de in sportlink geregistreerde trainer(s) als 1 extra teambegeleider zijn toegestaan.

    Als voetballiefhebbers betreuren we deze maatregel zeer. We mogen echter onze ogen niet sluiten voor de signalen en omstandigheden. Als bestuur voelen we onze verantwoordelijkheid in deze en trachten optimaal daarnaar te handelen.

    Het bestuur SC Botlek