• Ondanks dat de kantine heel lang dicht is geweest, hebben we niet stil gezeten. Naast onderhoud en schoonmaak is er hard gewerkt om een aantal zaken te verbeteren. We zetten ze op een rijtje.

    Ten eerste is ons terras aangepast. Het terras (waarbinnen alcohol genuttigd mag worden) biedt nu meer ruimte. Hierdoor hopen we dat er minder drukte binnen ontstaat. De grote weerbestendige parasols zullen daar zeker aan bijdragen. De statafels en krukken die binnen stonden zijn in de verf gezet en op het terras geplaatst. Voor binnen hebben we een aantal nieuwe tafels gekocht. Bovendien zal medio juli de blokhut geschikt worden gemaakt als verkooppunt voor dranken. We zijn er van overtuigd dat we met de start van het nieuwe seizoen een mooi en gezellig terras hebben waar we niet alleen een wedstrijd kunnen voorbereiden en kijken, maar die ook geschikt is voor de 3e helft.

    Ook is er een nieuw kassasysteem aangeschaft. Hierdoor gaat er wel het een en ander veranderen. Aan de bar moet alle producten besteld en betaald worden. De zgn snackhoek is alleen nog maar om je eten af te halen. Aan de bar krijg je een bonnetje met een nummer. Met deze aanpassing zijn we flexibeler, hebben we meer overzicht en hygiënischer (betalen en voedselbereiding is gescheiden).

    Tot slot zal het jullie niet zijn ontgaan dat vanaf 1 juli 2021 er statiegeld geheven moet worden op de kleine flesjes frisdrank en water. Verkooppunten zijn hiertoe verplicht. Supermarkten en tankstations hebben een zgn. inname verplichting. Sportkantines vormen een uitzondering. Desalniettemin willen wij ook hier onze verantwoordelijkheid in nemen. Het afgelopen jaar hebben we als vereniging al veel gedaan aan verduurzaming. We hebben niet alleen LED veldverlichting aangeschaft, maar hebben we ook geen plastic patatbakjes meer, zijn de plastic rietjes  er niet meer en verkopen we de meeste frisdrank in kartonnen bekers. Daarnaast staan er op onze parkeerplaats  papier- en kledingcontainers. Komend seizoen verkopen we alleen nog frisdrank en water in plastic flesjes als er geen alternatief is, als een andere verkoopwijze te duur is of omdat hier afspraken met leveranciers aan ten grondslag liggen.

    SC Botlek zal het verplichte statiegeld van € 0,15 niet apart in rekening brengen op plastic flesjes. Een beperkt deel verwerken we in de verkoopprijs. We kiezen hiervoor omdat dit te belastend is voor onze kantinevrijwilligers en we onvoldoende muntgeld zullen hebben om dit te doen. Bovendien streven we zoveel mogelijk naar pin/contactloos betalen. Wel nemen we onze verantwoordelijkheid om de hoeveelheid plastic in het milieu terug te dringen. Net als we eerder al hebben gedaan. Op het terrein zullen herkenbare afvalpunten geplaatst worden die alleen  bestemd zijn voor de plastic flesjes waar een statiegeld logo op zit. De plastic flesjes dienen MET DOP in deze bak/zak gegooid te worden. Het mooie is dat wij van onze leveranciers een vergoeding krijgen voor deze recyclebijdrage. Hoe meer flesjes, hoe hoger de vergoeding. Het geld wat we hiermee ontvangen zullen we gaan aanwenden voor jeugdactiviteiten. Daarmee snijdt het mes aan 2 kanten. Goed voor het milieu, goed voor de club!