• Zoals premier Mark Rutte gisteravond al zei: “We zijn op weg naar betere tijden; een stapsgewijze opening, van o.a. de sport”.
    De eerste stap is gezet. Vanaf 2 maart a.s. komen er versoepelingen voor de jeugd tot 27 jaar. Deze groep kan, zonder 1,5 meter afstand, weer volop gaan trainen.

    Deze leeftijdsgrens maakt het ingewikkeld, dat realiseert eenieder zich. Dit vraagt wederom om inzet en creativiteit. We zien deze versoepeling echter als een opmaat naar versoepelingen voor de leeftijd 27+, waardoor we deze leeftijdsgrens hopelijk in de nabije toekomst los kunnen laten.

    Helaas zijn we ook op het punt gekomen dat, conform de routekaart, de competities van senioren categorie A, waaronder dus alle competities van de 1e elftallen in de 2e divisie t/m 5e klasse, niet kunnen worden hervat. Dit houdt in dat er geen promotie/degradatie zal plaatsvinden en dat de indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het huidig seizoen 2020/’21. Voor deze teams wordt, in navolging van de categorie B, ook de KNVB Regiocup aangeboden, zodra de coronamaatregelen dat toestaan.

    Botlek (selectie) blijft dus komend seizoen in de 3e klasse spelen.