• Beste ouder(s) en lieve jeugdleden,

  In tijden als deze hebben wij, net als jullie waarschijnlijk, het gevoel in een wilde, ruige zee te staan. Niet wetende van welke kant een golf komt en hoe intens deze zal zijn. Het enige wat je kunt doen is proberen overeind te blijven staan. Je hoofd boven water te houden. Vele drastische en moeilijke beslissingen vliegen ons de laatste tijd om de oren. Vanuit de Rijksoverheid, het RIVM, het onderwijs, de KNVB, onze werkgevers etc. Beslissingen die zijn weerga niet kennen. Niemand van ons heeft hier ooit mee te maken gehad en hopelijk zal dit ook de eerste en laatste keer zijn. Maar voor nu moeten we het met én zeker voor elkaar doen. Voor nu moeten we ons aan deze beslissingen houden. Samen moeten we ervoor zorgen dat we hier bovenop komen. Samen moeten we de strijd tegen dit virus aangaan.

  Wij (bestuur SC Botlek) hebben regelmatig contact met elkaar, zowel via internet als via telefoon. Wij volgen het nieuws nauwlettend, zeker ook die vanuit de KNVB. Tijdens de laatste persconferentie (afgelopen maandagavond) werd medegedeeld dat de deadline is verschoven naar 1 juni voor wat betreft bijeenkomsten, evenementen, groepsvorming etc. Mede hierdoor hebben wij helaas weer een moeilijke beslissing moeten nemen. Iets waar veel kinderen het hele seizoen naar uitkijken: het Jeugdkamp.
  Deze zou plaatsvinden van vrijdag 3 t/m zondag 5 juli a.s. Omdat dit vrij snel is ná de deadline van 1 juni (mits deze ook niet wijzigt), willen wij geen enkel risico nemen. Niet voor de kinderen als niet voor de begeleiders.
  Wij begrijpen volkomen dat ouders het geen prettig idee zouden vinden als het toch door zou gaan, zo kort na die 1 juni. Het wat angstig vinden om hun kind(eren) dan mee te laten gaan. En dat willen wij niet. Het jeugdkamp moet een feest zijn, voor iedereen.
  Ook op organisatorisch gebied moet er van te voren altijd heel wat gebeuren. Hier waren we al druk mee bezig. Denk hierbij aan onze overleggen, boodschappen etc.

  Daarom hebben wij vandaag, met pijn in ons hart, de beslissing genomen het Jeugdkamp te annuleren. Wij begrijpen dat dit voor de kinderen de volgende tegenslag is. Maar wij beloven u én hen bij deze: wij gaan het goedmaken!
  Hoe, wat, waar en/of wanneer is nu uiteraard nog niet aan de orde, maar dat het wordt goedgemaakt is één ding wat zeker is.

  Ouders die inmiddels al (een deel van) de kampbijdrage hadden betaald, zullen deze in de loop van deze week op hun rekening teruggestort krijgen.
  Laten we voor nu en de komende spannende tijd de handen ineen slaan en met elkaar hopen dat deze crisis snel voorbij is. Denk goed aan uzelf, uw gezin en naasten.
  Heeft u behoefte aan een persoonlijke toelichting of heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met Elles den Boer via secretaris@scbotlek.nl.