• Een dagje later dan gepland, maar de postduif moest dit keer dan ook helemaal vanuit Luxemburg komen. We noemen het daarom gewoon de Koningsdag-editie.


  - Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Ferry van Knotsenborg en ik ben 56 jaar. In maart 1993 ben ik geëmigreerd naar Luxemburg waar ik Conny ben tegengekomen en ben met haar gelijk getrouwd. We hebben 2 kids: Anne van 23 jaar en Max van 20 jaar.


  - Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?
  Dat moet dan in maart 1993 geweest zijn, 28 jaar geleden dus.


  - Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?
  11 jaar.


  - Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?
  Phoe, dat zijn er veel. Bij het 1e was het bijna altijd wel gezellig na de wedstrijden. Zowel bij promotie als bij degradatiewedstrijden (wat voor jaartallen weet ik niet meer)


  -Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?
  De meeste herinneringen heb ik aan Arie Noordermeer met zijn grote be..... mond (haha).


  - Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?
  Nadat ik de hele jeugd bij SC Botlek heb gespeeld (onder leiding van de heer en mevrouw Verhoeven) en ook een paar keer kampioen zijn geworden, ben ik op mijn 17e naar het 1e gegaan. Maart 1993 naar Luxemburg verhuisd en toen hier ongeveer zo’n zelfde club gevonden, te weten AS Wincrange. Heb hier ook nog een aantal jaren in het 1e gespeeld. Kampioen geworden maar ook gedegradeerd. Op mijn 47e  mijn laatste wedstrijd gespeeld. Toen nog een paar jaar trainer van het 2e elftal en als laatste nog 3 jaar in het bestuur. Nu niks meer.


  - Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld*.
  Het is een lange tijd terug en ik ben zeker dat dit mijn dreamteam is van vroeger:
  Keeper Arie Boer. Rechtsback Hennie Blanke. Centrum verdediging Dan Kok en Peter Holvast. Linksback Bert v/d Horst. Rechtshalf Martin Goedendorp. Middenveld Bertje Goedendorp. Linkshalf Erik Blom. Rechtsbuiten Rene Haman. Spits Ferry van Knotsenborg. Linksbuiten Roland Haman. Dan mag eigenlijk niet vergeten worden dat John Behage, Gerard van Doorn en ook Kees v/d Schman er ook in passen.

  Zie afbeelding onderaan.