• Naast onze wekelijkse rubriek "Leer de speler kennen" op de donderdag, hebben we nu ook de wekelijkse rubriek "Hoe is het nu met?" die op de maandag geplaatst zal worden.
   Vandaag met niemand minder dan Dave Leurs, wie kent hem niet? Hij wordt nog steeds gemist.
   
  Stel jezelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?
  Hallo iedereen! Mijn naam is Dave Leurs, inmiddels 31 jaar en trotse vader van een dochter (Demi) van bijna 2 jaar. Er is een tweede prinsesje op komst die eind juni wordt verwacht.
   
  Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek? 
  Mijn laatste wedstrijd is in het seizoen 2017/2018 geweest.
   
  Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?
  Acht seizoenen heb ik uit mogen komen voor het vlaggenschip. Na een gesprek met Dan Blokland en Bert van der Lijn ben ik in 2010 naar Botlek gekomen. Leuk om te weten is dat ik ook één wedstrijd in het tweede elftal heb mogen spelen onder leiding van Dan Kok. We speelden tegen Zuidland, kwam net van vakantie en werd direct op plaats 10 gezet. Geen succes…ik voel de sambuca en het broodje gyros nog steeds opkomen haha!
   
  Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?
  Sportief gezien natuurlijk het kampioenschap in de derde klasse! We speelden de kampioenswedstrijd uit tegen de nummer 2 DBGC. Voordat we de bus instapten probeerde ik nog een aantal teamgenoten gerust te stellen. We hadden een grote voorsprong in punten en als het vandaag niet lukte dan de week erop maar! Naarmate de wedstrijd steeds dichterbij kwam zag je Kevin Michilsen en ik steeds bleker en zenuwachtiger worden. Heb die wedstrijd niet veel voor het team kunnen betekenen maar we wonnen wel met 1-2.
   Daarnaast heb ik veel mooie herinneringen aan alle leuke zaterdagmiddagen, teamuitjes, trainingskampen maar vooral de donderdagavonden (nachten) bij Botlek. Zaten aan het eind van de avond met alle seniorenelftallen aan de stamtafel slap te ouwehoeren met een broodje van Atlantis en een klein sappie!
  Laatste herinnering die ik graag wil delen is de nacompetitie voor promotie van het tweede elftal. We hadden een bus geregeld om ze die wedstrijd te laten supporten. Daar aangekomen bleek die club een drankvergunning te hebben en ze waren maar al te blij dat ze de flessen Bacardi aan ons konden slijten tegen een leuk prijsje. Tegen wie ze speelden en hoeveel het geworden is...... geen idee!
   
  Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?
  De beste trainer die ik bij Botlek heb gehad is Rinus Schrijver. Mede door hem hebben we promotie naar de tweede klasse kunnen afdwingen. Hij heeft ons superfit gekregen en is heel gepassioneerd als trainer.
  Trainers die goed bij Botlek passen en waar ik goede herinneringen aan beleef zijn Bert van der Lijn en Richard Koutstaal. Dit zijn echte Peoplemanagers en weten een team te creëren die voor hen en voor elkaar door het vuur gaan. Daarnaast zijn ze buiten het veld geweldige en gezellige mensen waarin ze voor even niet als trainer gezien wilden worden!
   
  Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?
  Zeker... op dit moment ben ik actief bij VV Rockanje, een club die qua sfeer te vergelijken is met Botlek. ockanje is een hele gezellige familiaire club. Het eerste elftal bestaat voor een groot gedeelte uit jonge, goede spelers uit het dorp en we spelen elk jaar voor promotie naar de derde klasse. Helaas heeft Botlek ervoor gezorgd dat we nog een seizoen in de vierde klasse mochten voetballen….en toen kwam Corona.
   
  Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld.
  Zie afbeelding.
   
  Het moeilijkste vond ik de invulling van de spitsposities. Hebben veel goede spitsen gehad in de jaren. Kwalitatief zijn Julien Gret, Shurnell Francois en Nasser Abdalla beter, maar op de een of andere manier wist Mike Kortsmit altijd precies waar ik de ballen neer ging leggen. Ik wist van hem dan weer precies wanneer hij diep ging of juist in de bal kwam dus heeft hij z’n plek in het team meer dan verdiend!
   
  Van wie (oud selectiespeler Botlek) zou jij graag eens willen weten hoe het nu met hem gaat? Stuur een mail met jouw naam (namen) naar secretaris@scbotlek.nl en we zullen hem benaderen.