• Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?
  Ik ben Danny Kok en ik ben 61 jaar. Ik ben getrouwd met Annaliese en vader van 4 dochters: Yasmijn, Amanda, Sarah en Natasha én trotse opa van Zoey. Jullie begrijpen wel, allemaal vrouwen om me heen.

  Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?
  Mijn laatste wedstrijd in het eerste was in het seizoen 1987-1988.

  Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?
  In totaal heb ik 12 jaar in de selectie gezeten waarvan 8 jaar in het eerste elftal.

  Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?
  Ik moet zeggen dat ik zelf meestal met het eerste in het onderste deel van de ranglijst te vinden was, maar nooit gedegradeerd overigens. Bijna iedereen ging voor elkaar door het vuur.

  Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?
  Toch wel Arie Noordermeer. Echt een wereldvent, tactisch maakte hij nog wel eens een foutje maar dan lieten wij het hem wel weten en hij deed er dan ook wel wat aan.

  Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?
  Heb op mijn vijftigste mijn laatste wedstrijd samen met Peter Holvast gespeeld en daarna acht jaar trainer van het tweede geweest samen met Leo van Duin en Dick van Dijk. Heb twee kampioenschappen meegemaakt en we kwamen tot de reserve eerste klasse met een wereldteam. Nu ben ik een kritische supporter geworden.

  Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld*.
  Keeper Arie Boer. Rechtsback Bert van der Horst. Centraal Rien van Bodegom sr en Peter Holvast. Linksback Danny Kok. Rechtshalf Joop Piena en in het midden Bert Goedendorp (ook mijn trainer in de jeugd). Linkshalf Edwin Verhoeven en rechtsbuiten René Hamann. Spits uiteraard Ferry van Knotsenborg en linksbuiten Paul van Noort.

  * Zie afbeelding onderaan.