• Op 1 oktober 2021 wordt SC Botlek 55 jaar! In deze lange tijd heeft het 1e elftal vele spelers gekend die voor onze mooie club uitkwamen. Een rijke historie aan (grote) namen. Sommigen hebben er kort gespeeld en anderen een heel voetballeven.  Wie kan de spelers opnoemen die bijvoorbeeld meer dan 250 wedstrijden hebben gespeeld voor de club of wie weet de spelers te noemen die kampioen zijn geworden met het 1e van SC Botlek? Maar vooral de grote vraag: hoe is het nu met onze
  “oud- spelers”?  Vanaf vandaag een nieuwe wekelijkse rubriek met een interview met één van onze oud-spelers.

  Hierbij de eerste aflevering van “Hoe is het nu met?”
  De eerste aflevering is met één van de zoons van mister Botlek. Zijn vader heeft jarenlang allerlei taken bij SC Botlek volbracht. Zijn jongste broertje komt nu uit voor het 1e elftal van SC Botlek, en zelf heeft hij ook jarenlang gespeeld voor het vlaggenschip van onze club. 

  - Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?
  Mijn naam is John Blokland en ik ben 33 jaar oud. Ik ben getrouwd met Kim en vader van 2 mooie kinderen: Matteo van 3 jaar en Bobbie van 1 jaar oud.

  - Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?
  Mijn laatste wedstrijd kan ik mij niet meer herinneren, maar dat zal zo’n 8 tot 9 jaar geleden zijn. De jaren vliegen voorbij!

  - Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?
  Ik heb ongeveer 9 jaar in het 1e elftal gespeeld voordat ik bij het 2e terecht kwam. Bij het 2e hadden wij echt een goede ploeg, vol met vrienden en goede voetballers! Hier promoveerden wij mee tot de reserve 1e klasse!

  -  Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?
  De leuke herinneringen zijn toch vaak de trainingskampen die we meegemaakt hebben, dit was altijd erg gezellig! Maar op voetbalgebied toch ook de promotie in 2010-2011 onder leiding van Bert van der Lijn. Wij promoveerden toen, uit bij Zwartewaal, naar de 3e klasse.

  - Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?
  Aangezien ik toch wat jaren heb gespeeld heb ik ook wat trainers gehad. Met een hoop kon ik redelijk tot goed over weg. Aangezien ik zelf ook niet de makkelijkste ben en altijd wel een mening heb, was het voor hen soms ook niet makkelijk. De beste trainer die ik heb gehad was mijn eerste seniorentrainer Cor Lanser. Ik was 17 jaar toen ik onder zijn leiding in de basis kwam. Hij heeft mij altijd geholpen en gesteund. Hij was altijd in voor gezelligheid en gekkigheid maar wel pas als wij eerst 110 procent hadden gegeven op het veld. We hadden in de jaren met Cor een ploeg vol met karakters dus dat waren aardige jaren! Ik wil ook graag vermelden dat we altijd leuke assistenten hadden al die jaren met wie ik een goede band had. Denkende aan Peter Hoek en Ron van Bekkum, topgasten zijn dat!

  - Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?
  Op dit moment ben ik even voetbal-loos om lekker te genieten met vrouw en kinderen. Wel kom ik met regelmaat bij mijn kleine broertje Bennie kijken die in Botlek 1 speelt. Hopen dat Corona snel voorbij is en dat er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden.

  - Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen heb gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen heb samen gespeeld.

  Patrick Hartman:
  topkeeper die lang in Botlek 1 heeft gespeeld.

  Chris van Kempen: man die je altijd 2/3 keer voorbij moest zien komen. Altijd in voor een biertje en gezelligheid.

  Robert Diepstraten: net zoals mij een jongen van de club: kiezelhard en een klein beetje gemeen. Altijd voorop in de strijd en een echte gangmaker in de groep.

  John Blokland: ik heb het beste seizoen gespeeld als laatste man. Ik moest het zelf niet hebben van mijn techniek maar compenseerde dat met werklust, inzicht en goede passing. Ik ging altijd voorop in de strijd en soms wel een beetje over de grens heen (laten we het maar gooien op jeugdige onbezonnenheid).

  Mark de Zoete: eigenlijk geen linksback, maar ach, hij moet het er maar mee doen!

  Danny Rodekerken: kappen, draaien en op snelheid erlangs. Wat was hij handig tussen allerlei spelers in, hij had alleen een bacootje moeten lusten.

  John Lopes Cruz: kort en krachtig, de allerbeste met wie ik gevoetbald heb en dat in zijn nadagen(45+).

  Slavisa Milojevic: vanuit de jeugd samen eerder overgeheveld naar de selectie, wat was die man goed! Zoveel souplesse, inzicht en power! Heerlijk om mee te spelen en bovendien een hele vriendelijke jongen

  Jubertien “Bonkie” Mariana: Ongrijpbaar voor elke verdediger, behendig, snel en altijd goed voor veel goals. Vriendelijk voor iedereen en staat voor iedereen klaar.

  Mike Kortsmit: is altijd goed voor veel goals waardoor het vaak lekker voetballen was voor ons.

  Michiel van Mourik: van jeugd af aan mee gespeeld. Altijd goed voor veel goals en assists. Doordat hij nog weleens viel over een polletje kregen wij met regelmaat penalty’s mee hahaha!

  Aad Beerens: de beste vlagger die de club ooit heeft gehad. De meest lieve, zorgzame man in al die jaren dat ik gespeeld bij de selectie die voor iedereen klaar stond. Daarom ook gekozen voor een foto waar wij samen op staan.

  Zonder de mensen eromheen is een club helemaal niets. Omdat dit soort persoonlijkheden er voor zorgen dat een elftal/selectie/club kan blijven draaien op een fijne manier. Via deze weg wil ik daarom de volgende mensen bedanken die daaraan bijgedragen hebben:
  Joop Diepstraten, Dan Blokland, Dick Kuikstra, Leo van Duin, Dick van Dijk, voorzitters.