• Nog 8 wedstrijden zijn er voor SC Botlek 1 om de nacompetitie en/of rechtstreekse degradatie te ontlopen. Acht finales wordt dan gezegd. En alhoewel het resultaat van vorige week zaterdag daar geen aanleiding toe laat geven, is er reden om met de kin omhoog vooruit te kijken. In Schiedam werd het tegen koploper en vast en zeker aankomend kampioen HBSS prima partij gegeven. Ondanks de 2-1 nederlaag speelde Botlek bij vlagen goed en vooral de inzet en strijd zorgde ervoor de Schiedammers alles uit de kast moesten halen om vlak voor tijd toch de punten in Schiedam te houden. Lang zag het naar uit dat Botlek 1 of 3 punten mee zou nemen. En volgens vriend en vijand zou dat verdiend zijn geweest.

    Dan moet het komende zaterdag maar gebeuren. Er komen andere Schiedammers op bezoek. Excelsior ’20 staat op plaats 8, een plaats die Botlek (plaats 11) ambieert. Het gat is 9 punten dus de spreekwoordelijke mouwen kunnen worden opgerold en de nodige strijd zal op de mat moeten worden gelegd om de punten op sportpark de Brug te houden.

    Om 14.30 uur zal Indy van Kempen, als pupil van de week, de aftrap verzorgen en hopelijk niet voor de laatste keer die middag de bal langs de keeper van Excelsior’20 schieten. Zij wordt daarbij aangemoedigd door het vlaggenteam van de JO7-2.

    Weer of geen weer; We hopen dat jong en oud de ploeg komt aanmoedigen naar een broodnodige overwinning.

     Botlek 2 speelt een uitwedstrijd tegen DBGC. In Oude Tonge mag de koppositie in de 2e reserve klasse verdedigd worden. Vorige week werd tegen uit tegen OVV een belangrijke overwinning geboekt.