• Helaas zal ook dit seizoen alles nog niet gaan zoals de periode vóór de corona-crisis en zullen ook wij nog steeds te maken hebben met de corona-maatregelen die ons worden opgelegd vanuit het RIVM, de KNVB en de Overheid. En dat zal een flinke uitdaging worden/blijven. 

  M.i.v. 28 september 2020 zijn er aangescherpte maatregelen van kracht. Dit betekent:

  • Het clubgebouw van SC Botlek is dicht. Er mag op geen enkele manier invulling worden gegeven aan verkoop.
  • Publiek is tijdens trainingen én wedstrijden niet toegestaan. Ook niet op het terras of pannaveld.
  • Uitzondering zijn ouders van uitteams die de kinderen (t/m 17 jaar) met de auto naar de uitwedstrijd brengen. Voorwaarde is dat deze met de kinderen het te sportpark betreden. Ouders die later komen (en zonder kinderen) worden dus niet toegelaten. Verzoek aan de uitteams is ook om het aantal ouders zoveel mogelijk te beperken. Voor de teams in de categorie JO7 tot en met JO12 accepteren we maximaal 5 ouders/begeleiders (inclusief trainers). Voor de teams JO13 t/m JO19 accepteren we maximaal 6 ouders/begeleiders (inclusief trainers). Dit betekent dat bij meer ouders de toegang kan worden ontzegd en één of meer ouders buiten het hek moeten wachten. We adviseren teams dit onderling goed af te stemmen.
  • 10 minuten voor aanvang training is voor spelers toegang tot het sportpark toegestaan.
  • Na de training dienen de spelers de training gelijk te verlaten (thuis douchen).

  Commissiekamer:
  Betreden van de commissiekamer is alleen toegestaan voor leden van het wedstrijdsecretariaat en scheidsrechters. Trainers en spelers hebben GEEN toegang tot het wedstrijdsecretariaat. Ook niet voor het vullen van bidons op pakken van bekers water. Neem dus een gevulde bidon van huis mee.

  Kleedkamers:
  Daar spelers én teambegeleiding na de training en wedstrijden direct vallen onder "toechouwers" is het gezien de drukke programma's niet mogelijk voor de teams JO7 tot en met JO19 om kleedkamers en douches te gebruiken. Spelers en trainers dienen na de training en wedstrijden het sportpark direct te verlaten. We betreuren deze keuze te moeten maken. Het bleek de afgelopen weken dat het handhaven van richtlijnen ook zeer moeilijk was. Daar komt bij dat het nu niet mogelijk is om ouders toe te laten om de jongste kinderen te helpen en deze ouders bij de poort staan te wachten. Het is dan beter om de kinderen gelijk naar hun ouders te laten gaan. Een andere reden is het gegeven dat m.n. in de ochtend en rond jeugdwedstrijden de kleedkamers door meerdere teams worden gebruikt. Dit geeft voor de vereniging de verplichting tot extra hygiënemaatregelen. Ondanks de oproepen van het afgelopen jaar hebben we te weinig vrijwilligers om aan de voorschriften volledig invulling te kunnen geven. Bovendien zou door het gebruik van kleedkamers en douches toe te staan te veel mensen op het sportpark aanwezig zijn. Spelers dienen omgekleed te komen en thuis te douchen. Afhankelijk van het programma bekijken we of de seniorenteams de beschikking kunnen krijgen over een kleedkamer. Dit is afhankelijk van beschikbaarheid en of het een laaste wedstrijd (en kleedkamerbezetting) van de wedstrijddag is. 

  Sanitair:
  Spelers en teambegeleiders kunnen gebruik maken van de zgn. buiten-toiletten. Deze bevinden zich tussen de kleedkamers 3 en 4. Ondanks dat we enorm ons best doen om toiletten, deurklinken en andere oppervlaktes schoon te houden adviseren we alle bezoekers zelf hygiënische handgel mee te nemen.

  Officials:
  Meereizende bestuursleden en KNVB scheidsrechters worden doorgaans gastvrij ontvangen in de bestuurskamer. Vanaf 28 september is de bestuurskamer gesloten voor bezoekers. Scheidsrechters zullen ontvangen worden bij de commissiekamer. Na ontvangst zullen zij begeleid worden naar een scheidsrechterskleedkamer. Uitteams verzoeken we het aantal meereizende officials sterk te beperken.

  Botlek teams die uit spelen:
  De Botlek teams die uitspelen adviseren we nadrukkelijk kennis te nemen van de getroffen maatregelen van de thuis spelende vereniging. Regel het vervoer goed! Stem af met spelers en ouders en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Als speler en ouder rechtstreeks gaan, accepteer dan dat het voor kan komen dat je buiten het sportparkt moet wachten. Dus stem het goed af.

  We betreuren het zelf enorm om het voetbal onder voorgenoemde omstandigheden door te laten gaan. Onderdeel van voetballen binnen een vereniging is het sociale contact en het verenigingsleven op zich. Dit leidt hier met de maatregelen enorm onder. Met de strengere maatregelen die vanaf 28 september van kracht zijn, is ook bekend gemaakt dat er strenger gecontroleerd en gehandhaafd zal gaan worden binnen onze veiligheidsregio (en gemeente). Als vereniging kunnen we dan ook niet anders dan handelen naar de gegeven maatregelen. En soms lastige besluiten nemen zorgen dat we handelen binnen de geboden kaders. En laten we eerlijk zijn, dat is ook nodig. Aanwijzingen van bestuur en kaderleden dienen ten aller tijden te worden opgevolgd. 

  De huidige RIVM-regels blijven van kracht, wat betekent:

  • Vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand houden van elkaar (buiten het veld).
  • Maximaal 250 toeschouwers tegelijk op het terrein.
  • Ben je ziek, verkouden, heb je koorts (vanaf 38 graden Celsius) of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op corona, kom dan niet naar het complex.
  • Heeft een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was/desinfecteer regelmatig je handen.
  • Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen, geef geen high fives.
  • Blijf tijdens de rust zoveel mogelijk op het veld.
  • Wees zo netjes en vriendelijk om bekertjes, dienbladen en eventuele theepotten na afloop terug te brengen.
  • Neem je eigen bidon mee en gebruik geen bidon van anderen.
  • Kleed je thuis om en douche ook thuis.
  • Trainers/teammanager checken bij spelers of de spelers geen symptomen van corona hebben (gezondheidscheck). Spelers die symptomen hebben dienen thuis te blijven en mogen niet spelen.

   

  #samenstaanwesterk #staysafe

  #beterbijbotlek

  Met sportieve groet,
  Bestuur SC Botlek.

 • QR code voor bezoekersregistratie