• M.i.v. 26 januari 2022 zijn de volgende protocollen van kracht:

  • De belangrijkste basisregels (zie verderop in dit document) blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor- en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (3G) verplicht is vanaf 18 jaar. Dit geldt dus voor kleedkamers, binnentoiletten, kantine én het zitten op het buitenterras. Het afhalen van eten/drinken in de kantine en buiten (staand) nuttigen mag zonder CBT maar wel met mondkapje.  
  • Publiek is weer welkom, zowel bij trainingen als bij wedstrijden.  
  • Voor mensen met een functie óp of ín de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. bestuursleden, scheidsrechters, trainers/begeleiders (ook van uitteams), onderhoudsprofessionals, vrijwilligers. De registratie in Sportlink, dan wel de voetbal.nl app, is daarbij leidend en bepalend.

  Betreden van de commissiekamer is alleen toegestaan voor leden van het wedstrijdsecretariaat, trainers/begeleiders en scheidsrechters. Spelers hebben GEEN toegang tot het wedstrijdsecretariaat. 

  Kleedkamers:
  Het gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan. 

  Gezien de drukke programma's worden spelers en trainers verzocht z.s.m. na gebruik de kleedkamer te verlaten. Kleedkamers kunnen op wedstrijddagen niet altijd tussendoor schoongemaakt worden. Laat de kleedkamer voor het volgende team dus schoon achter. Voor het kunnen én mogen gebruiken van een kleedkamer is dus een CTB vereist als de sporter 18+ is. 

  Borg kleedkamersleutel:
  Bij het uitreiken van de kleedkamersleutel wordt een borg gevraagd, dit mag een autosleutel of mobiel zijn. Deze worden in een kluisje bewaard in de commissiekamer. Na het terugbrengen van de sleutel wordt de borg weer netjes teruggegeven.

  Sanitair:
  Voor het gebruik van de binnentoiletten is een geldig CTB vereist (18+). Voor de buitentoiletten niet. Laat het toilet schoon achter en was uitgebreid (min 20 seconden) de handen. 

  Officials:
  Meereizende bestuursleden en KNVB-scheidsrechters worden gastvrij ontvangen in de bestuurskamer. Van de bezoekende club mag maximaal 1 bestuurslid de bestuurskamer bezoeken. I.c.m. de KNVB official kunnen we dan de 1,5 meter garanderen. Het verzoek en advies is om na aanmelding lekker de frisse lucht op te zoeken.

  Botlekteams die 'uit spelen':
  De Botlekteams die uit spelen adviseren we nadrukkelijk kennis te nemen van de getroffen maatregelen van de thuisspelende vereniging. We adviseren andere verenigingen nadrukkelijk hun coranabeleid ook op hun site te zetten en vervolgens in de voetbal.nl-app. Dit is het beleid wat in lijn ligt met de KNVB. Ook hier adviseren we nadrukkelijk aan de teammanagers/trainers om vooraf te inventariseren wie van het team geen geldig CTB heeft. Deze personen adviseren we thuis om te kleden en te douchen daar de kans groot is dat zij geen toegang krijgen tot binnenvoorzieningen.

  Voor iedereen gelden de volgende basisregels:

  • Ben je ziek, verkouden, heb je koorts (vanaf 38 graden Celsius) of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op corona, blijf thuis en laat je testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit corona-gerelateerde klachten ontstaan (koorts, plotselinge smaak- en geurverlies, hevig hoesten, benauwdheid. 
  • Heeft een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten, blijf thuis en laat je testen.
  • Was/desinfecteer regelmatig je handen. Juist voor en na het bezoek aan de sportlocatie. 
  • Hoest/nies in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes.
  • Neem je eigen bidon mee en gebruik geen bidon van anderen.
  • Trainers/teammanager checken bij spelers of de spelers geen symptomen van corona hebben (gezondheidscheck). Spelers die symptomen hebben dienen thuis te blijven en mogen niet spelen.
  • Kinderen <18 jaar zonder klachten, terwijl een gezinslid positief is getest, hoeven niet in quarantaine.  

  SC Botlek zal zich inspannen om de regels die zijn opgelegd door de overheid te handhaven cq uit te voeren. We hanteren daarvoor de leidraad die de KNVB heeft gegeven en de aanwijzingen en het kader wat ons door de Gemeente Nissewaard is verstrekt. Gezien wil, wetgeving en omstandigheden kunnen we niet anders. Aan de andere kant heeft SC Botlek ook beperkingen op het gebied van vrijwilligers en middelen. We doen ons best! Daarom een nadrukkelijk verzoek aan onze leden en bezoekers: Neem je eigen verantwoordelijkheid. Werk mee en blijf buiten als je geen geldig CTB hebt.

  Ondanks de regels willen onze vrijwilligers niet heel de dag politieagent spelen. Volg daarom bovenstaande regels en aanwijzingen van onze vrijwilligers (bestuur, trainers, kantinepersoneel, wedstrijdsecretariaat en overige kaderleden) op. Ga niet met vrijwilligers in discussie. We hopen dat alle volwassenen ook een voorbeeld kunnen zijn voor de sportende kinderen als het gaat om het volgen van de regels. Er is niemand voor wie de regels niet gelden, wat u daar persoonlijk ook van vindt!

  #samenstaanwesterk #beterbijbotlek


  Met sportieve groet,
  Bestuur SC Botlek.

 • QR code voor bezoekersregistratie