• M.i.v. 5 juni 2021 zijn de volgende richtlijnen van kracht:

  Volwassenen  mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

  Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers en douches gaan ook open. Ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet er nog wel een mondkapje worden gedragen. Deze mag buiten en tijdens het sporten uiteraard wel af. 

  • Het clubgebouw van SC Botlek is open. Kantineverkoop is toegestaan.
  • Publiek is tijdens trainingen én wedstrijden niet toegestaan. Ook niet op het terras of pannaveld.
  • Uitzondering zijn ouders van uitteams die de kinderen (t/m 17 jaar) met de auto naar de uitwedstrijd brengen. Voorwaarde is dat deze ouders samen met de kinderen het sportpark betreden. 
   Ouders die later komen (en zonder kinderen) worden dus niet toegelaten. Verzoek aan de uitteams is ook om het aantal ouders zoveel mogelijk te beperken.
   10 minuten voor aanvang wedstrijd/training is het voor spelers toegestaan het sportpark te betreden. 
  • Gebruik kleedkamers en douches is weer toegestaan.
  • Spelers, trainers en evt. begeleiding (ouders die chauffeur zijn) worden dringend verzocht na de training/wedstrijd z.s.m. het sportpark te verlaten. 

  Commissiekamer:
  Betreden van de commissiekamer is alleen toegestaan voor leden van het wedstrijdsecretariaat en scheidsrechters. Trainers en spelers hebben GEEN toegang tot het wedstrijdsecretariaat. Ook niet voor het vullen van bidons of het pakken van bekers water. Neem zelf een gevulde bidon van huis mee.

  Kleedkamers:
  Het gebruik van kleedkamers en douches is toegestaan. Gezien de drukke programma's worden spelers en trainers verzocht z.s.m. na gebruik de kleedkamer te verlaten. Het kan voorkomen dat we uit oogpunt van de gezondheidsrisico's op drukke wedstrijddagen niet elk team een (eigen) kleedkamer kunnen geven. Ga daar vanuit; dan kan het altijd meevallen! Kleedkamers kunnen op wedstrijddagen niet altijd tussendoor schoongemaakt worden. Laat de kleedkamer voor het volgende team dus schoon achter en neem desgewenst zelf reinigingsdoekjes mee. We adviseren teams nadrukkelijk om in de rust op het veld te blijven. Lege bekers graag zelf weggooien en bekerbladen terugbrengen naar de kantine.

  Kantine:
  Kantineverkoop is tot 22.00 uur toegestaan. We verzoeken bezoekers zich te houden aan de aangegeven looprichtingen. Op diverse plekken in en rond ons clubgebouw én op onze website (en app) staan QR-codes t.b.v. bezoekersregistratie. Alle betreders van onze kantine en terras dienen zich te registreren. Het nadrukkelijke verzoek is om zoveel mogelijk op het terras drank en eten te consumeren en niet binnen! De regels die gelden voor de horeca zijn ook van toepassing op de sportkantines.

  Sanitair:
  Gebruik van toiletten (binnen en buiten) is toegestaan. Pas de gebruikelijke hygiëneregels toe. Laat de toiletten schoon achter en was uitgebreid (min 20 seconden) de handen.

  Officials:
  Meereizende bestuursleden en KNVB-scheidsrechters worden doorgaans gastvrij ontvangen in de bestuurskamer. De bestuurskamer gesloten voor overige bezoekers. Scheidsrechters zullen ontvangen worden in de commissiekamer (wedstrijdsecretariaat). Na ontvangst zullen zij begeleid worden naar een scheidsrechterskleedkamer. Uitteams verzoeken we het aantal meereizende officials sterk te beperken.

  Botlek teams die uit spelen:
  De Botlek teams die uitspelen adviseren we nadrukkelijk kennis te nemen van de getroffen maatregelen van de thuis spelende vereniging. Regel het vervoer goed! Stem af met spelers en ouders en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Als speler en ouder rechtstreeks gaan, accepteer dan dat het voor kan komen dat je buiten het sportpark moet wachten. Dus stem het goed af. We ontvangen met grote regelmaat mails van ontvangende verenigingen (soms zelfs op de wedstrijddag) met de huisregels. Soms ook met het verzoek om vooraf namen en persoonsgegevens op te geven van "chaufferende ouders". Gezien de hoeveelheid en tijdspad kunnen we aan deze verzoeken meestal niet voldoen. We adviseren andere verenigingen nadrukkelijk hun coranabeleid ook op hun site te zetten en vervolgens in de voetbal.nl-app. Dit is het beleid wat in lijn ligt met de KNVB. Bovendien werken wij niet mee aan verzoeken die de privacyregels schenden. Wordt er met de auto naar een uitwedstrijd gereden en zitten er meerdere personen in het voertuig, dan gelden de regels voor groepsvorming. Dit betekent dat vanaf 12 jaar - en de inzittenden behoren NIET tot één huishouden - de inzittenden een mondkapje dienen te dragen. 

  De huidige RIVM-regels blijven van kracht, wat betekent:

  • Ben je ziek, verkouden, heb je koorts (vanaf 38 graden Celsius) of ben je in contact geweest met iemand die positief is getest op corona, kom dan niet naar het complex.
  • Heeft een gezinslid koorts of benauwdheidsklachten, blijf dan thuis.
  • Was/desinfecteer regelmatig je handen. Neem zelf handreinigingsgel mee.
  • Hoest/nies in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen, geef geen high fives.
  • Blijf tijdens de rust zoveel mogelijk op het veld.
  • Wees zo netjes en vriendelijk om bekertjes, dienbladen en eventuele theepotten na afloop terug te brengen.
  • Neem je eigen bidon mee en gebruik geen bidon van anderen.
  • Trainers/teammanager checken bij spelers of de spelers geen symptomen van corona hebben (gezondheidscheck). Spelers die symptomen hebben dienen thuis te blijven en mogen niet spelen.

  Ondanks de vele regels willen onze vrijwilligers niet heel de dag politieagent spelen. Volg daarom bovenstaande regels en de aanwijzingen van onze vrijwilliers (trainers, kantinepersoneel, wedstrijdsecretariaat en overige kaderleden) op. Ga niet met vrijwilliggers in discussie. We hopen dat alle volwassenen ook een voorbeeld kunnen zijn voor de sportende kinderen als het gaat om het volgen van de regels. Er is niemand voor wie de regels niet gelden, wat u daar persoonlijk ook van vindt!

  #samenstaanwesterk #staysafe

  #beterbijbotlek

  Met sportieve groet,
  Bestuur SC Botlek.

 • QR code voor bezoekersregistratie