• Terwijl de competitie door corona een langere winterstop kent dan vooraf gepland, is de selectie alweer in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. In Zuid Spanje (Torremolinos) bereidt de selectie zich, onder een lekker zonnetje, voor en wordt de nodige trainingsinspanning verricht. Tussen de bedrijven door worden ook de nodige gesprekken gevoerd tussen spelers, staf en delegatie van het bestuur.

    De eerste resultaten van de gesprekken zijn er al. Vanuit een zonnig Torremolinos kunnen we melden dat de overeenkomst met hoofdtrainer John Stougje met een jaar wordt verlengd!

    Beide partijen zijn blij met de verlengde samenwerking. Volgens Stougje staat er bij Botlek een prima organisatie en is het prettig en goed werken. Dat beide partijen weinig tijd nodig hadden om de verlengde samenwerking te bezegelen zegt genoeg. Ook voorzitter Marco van Putten is content met de verlengde samenwerking: ‘We wisten dat we in de huidige competitie aan de bak moesten, een stand op de ranglijst is in deze fase voor ons niet bepalend. We hebben een jonge, maar hongerige en veelbelovende groep. In onze ogen is John de juiste man om met deze groep aan de slag te gaan en te blijven’. Ook technisch coördinator Henk Kraak en bestuurslid voetbalzaken Henk van Sinttruijen onderschrijven de woorden van de hoofdtrainer en de voorzitter: ‘De sfeer is goed, er worden stappen gemaakt en er is een prettige samenwerking en communicatie’. Niet alleen de overeenkomst met Stougje wordt met een jaar verlengd. SC Botlek weet de volledige staf bij elkaar te houden.

    John Stougje zelf was zelf degene die op ludieke wijze het nieuws naar de groep bracht. De selectie en staf hadden ’s avonds een voetbalquiz, die was voorbereid door voetbalquiz goeroe Jan Schoonen, waarvoor onze dank! Stougje had daar zelf een vraag aan toegevoegd: Wie is volgend jaar de hoofdtrainer van SC Botlek? De jury, bestaande uit TC Henk Kraak en voorzitter Marco van Putten, konden bekend maken dat het enige juiste antwoord John Stougje was.