• Helaas hebben wij steeds minder (assistent-)scheidsrechters tot onze beschikking en dat heeft grote gevolgen voor de teams.
  De paar vrijwillige verenigingsscheidsrechters die we nu nog hebben fluiten zich gek, die staan soms 2 wedstrijden achter elkaar te fluiten. Er zijn teams die maar 1 trainer hebben en je zal begrijpen dat hij/zij niet kan coachen, fluiten en vlaggen tegelijk.

  Wij doen onze uiterste best om voor iedere wedstrijd een (assitent-)scheidsrechter te vinden, maar dat is niet makkelijk. Ook na het plaatsen van oproepen op diverse social media-kanalen lukt het niet. Wij hebben helaas ook geen hoge hoed hebben waar wij ze uit kunnen toveren. Dit zou dus kunnen betekenen dat een wedstrijd geen doorgang kan vinden, wat allereerst voor de spelers het allervervelendste is. Daarnaast zal de KNVB ons hier dan een boete voor kunnen gaan geven.

  Daarom willen wij een dringende oproep aan jullie doen!

  Zeker bij jeugdwedstrijden hoef je geen gediplomeerde (assistent-)scheidsrechter te zijn. Enige kennis van het voetbalspel is al voldoende.
  Als de trainer in de (ouder-)app vraagt om hulp, zouden wij het top vinden én waarderen als een oudereen keer wil fluiten/vlaggen zodat de wedstrijd door kan gaan.
  Zou jij het leuk vinden om verenigingsscheidsrechter te worden, laat ons dit dan ook weten. Bij voldoende aanmeldingen (min 5) kunnen wij een cursus aanbieden die wij als vereniging zullen betalen. Die cursus wordt op doordeweekse avonden door de KNVB gegeven.

  Laten we met elkaar ervoor zorgen dat de wedstrijden door kunnen gaan, want daarom zitten jullie (kinderen) natuurlijk op voetbal.

  Met sportieve groet,
  Bestuur SC Botlek