• Hierbij de negende aflevering van “Leer de speler kennen”. Deze week met de grootste clubhopper van de selectie!

   

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Kevin Rijsdijk en ik ben pas 35 jaar oud.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Ik had het liefst 40 keer per seizoen gescoord maar omdat ik eigenlijk helemaal niet kan voetballen ben ik maar gaan keepen. Dus keeper is mijn favoriete positie. 

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Dit is mijn 2e periode bij SC Botlek. De 1e periode heb ik 3,5 jaar bij deze club gespeeld en nu weer 1 (corona)seizoen.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Heb je ff? In de jeugd begonnen als spits bij Zwart-Wit’28. Daarna 7 jaar in de jeugd bij DRL als keeper. Toen de overstap gemaakt naar vv Hekelingen waar ik in de C1 begon. Het jaar erna de B1 en vervolgens op 16-jarige leeftijd in het 1e omdat alle keepers stopten. Na vv Hekelingen ben ik naar Jai Hind (heet nu SV Rotterdam United) gegaan en hierna weer terug naar vv Hekelingen. Na vv Hekelingen voor 2 jaar naar WCR, 1 jaar naar vv Nieuwenhoorn, 2 jaar naar SCO’63, 1 jaar naar SC Feyenoord, 2 jaar naar PSV Poortugaal en toen weer naar SC Botlek. Kort uitstapje (1 maandje) naar Pernis en nu, 10 kilo later, weer terug bij SC Botlek.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?
  Gelukkig trainen we weer op dinsdagavond en zaterdag. Verder heb ik niet veel gedaan na mijn knieoperatie. Sinds een aantal weken weer wat krachttraining en wat fietsen.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Moeilijkste tegenstander…. lastig, maar dan zeg ik het Neptunus van een jaar of 12 geleden met al die oud-profs denk ik.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  Als veldtrainer heb ik denk ik met Richard Koutstaal de meeste prijzen gepakt. Hij kon echt een groep creëren die voor elkaar werkte. Met PSV Poortugaal nam hij het halverwege over en wonnen wij er 10 op rij en promoveerden naar de 1e klasse . Als keeperstrainer heb ik heel veel geleerd van Ruud Heijser bij WCR, een gouden vent en super fanatiek.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?
  Ik denk dat ik door alle wisselingen van clubs niet eens meer weet met wie ik allemaal samen heb gespeeld. Het kan dus best zo zijn dat ik spelers vergeet! Mag ik er ook 12 opstellen? Ik heb in heel mijn carriere nog nooit een grensrechter gehad die zoveel punten pakte voor je club, dus die hoort hier ook bij! Ja mag dat? Super, dan komt daar sowieso HENK KRAAK!
  Zie afbeelding.

   

  Volgende week aflevering 10 én de Paasspecial. Houd Facebook en de SC Botlek-site dus in de gaten, 2 interviews in plaats van 1!