• Hierbij aflevering 8 van “Leer de speler kennen.” Dit keer met een speler die, ondanks zijn leeftijd, nog altijd voorop in de strijd gaat.

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Jubertien (Bonky) Mariana en ik ben nog NIET oud! Ik ben 27 (+10) jaar!

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Mijn favoriete positie is spits of aanvallend middenvelder. Ik hou ervan om te scoren en om anderen in een scoringspositie te zetten.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Ik ben begonnen in seizoen 2004 en heb hier gespeeld t/m seizoen 2012. Hierna kwam het niet meer uit met mijn werk. Nu speel ik hier alweer 2 seizoenen. In totaal is dit dus mijn 10e jaar.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Ik ben begonnen in de jeugd bij PSV Poortugaal en heb in de selecties gespeeld van RHS Rijnmond Hoogvliet, Meeuwenplaat en SC Botlek.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?
  Om heel eerlijk te zijn heb ik in gedachten erg vaak hardgelopen en krachttraining gedaan. In de uitvoering is het er alleen niet van gekomen, haha. Wanneer straks het nieuwe seizoen begint ben ik weer fit en sta ik klaar voor mijn club.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Ik kan geen keus maken tussen Rhoon, OVV en/of HBSS. Dit zijn alle drie clubs waar wij het altijd lastig tegen hebben. Het zijn altijd leuke wedstrijden, die op en neer gaan, maar helaas staan wij toch regelmatig met lege handen na het laatste fluitsignaal.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  Ik heb 2 trainers die ik niet meer vergeet, te weten Bert van de Lijn en Martin Klomp. Deze 2 trainers lijken totaal niet op elkaar maar beiden hadden iets speciaals voor mij. Onder deze trainers heb ik zelf ook het beste gepresteerd.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?
  Zie afbeelding.

   

  Volgende week aflevering 9 met een echte clubhopper, die uiteindelijk zijn liefde voor SC Botlek heeft gevonden en niet meer weg te denken is. Een speler die, ondanks zijn leeftijd, meer uren op een FIFA-veld heeft gestaan dan de afgelopen 2 seizoenen op een echte grasmat.