• Hierbij de vijfde aflevering van “Leer de speler kennen”. Dit keer over een selectiespeler die drie keer in de week helemaal vanuit Amsterdam naar Spijkenisse komt om te voetballen en sinds zijn (zware) blessure dit zelfs doet als assistent van onze hoofdtrainer.  

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Jordy de Winter en ik ben 30 jaar.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Mijn favoriete positie is middenveld. Vóór mijn blessure was ik een speler met een hoop loopvermogen die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje kon bijdrage aan het team.  

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Ik speel sinds 2012 bij SC Botlek. Dit is dus mijn 9e jaar bij de selectie. Dit is het eerste jaar dat ik zowel als selectie speler áls assistent bij SC Botlek actief ben.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Ik heb alle jeugdelftallen van Feyenoord doorlopen tot de JO19. In mijn eerste jaar als senior speelde ik bij Wit-Rood-Wit (het oude VV Brielle). Daarna heb ik 1 jaar bij vv Hekelingen gespeeld en vervolgens bij SC Botlek.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?
  Ik speel veel golf. Dat is niet heel intensief maar je wandelt wel lange afstanden. Ik ben anderhalf jaar geleden geblesseerd geraakt en was redelijk op de weg terug. Al is het op deze leeftijd toch wel lastig om iedere keer na een blessure de motivatie te vinden om volledig op herstel te focussen.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Er komt geen tegenstander in mij op die zoveel indruk heeft gemaakt dat ik hem heb onthouden hahaha.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  In mijn periode bij SC Botlek kon ik goed overweg met zowel Rinus Schrijver (wij werden kampioen onder hem in de 3e klasse) als met Richard Koutstaal (speelden elke keer mee voor promotie naar de 2e klasse)

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?
  Lastige vraag zeg, ik heb met een hoop spelers samengespeeld. Ik neem aan dat ik mijzelf gewoon in de basis mag zetten toch…..?Zie afbeelding.

   

  Volgende week aflevering 6 met één van de broers die samenspelen in de selectie. Weten jullie overigens hoeveel broers wij totaal in de selectie hebben?