• Hierbij de derde aflevering met de speler die helaas nooit met zijn broer samen (tegelijk) voor ons 1e elftal heeft gespeeld.

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

  Mijn naam is Bennie Blokland en ik ben 19 jaar.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?

  Mijn favoriete positie is die van allround middenvelder. Ik ben een lopende speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn werk doet.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

  Ik kwam in de JO15 (C-selectie) bij SC Botlek. Ik speel totaal nu 6 jaar hier, waarvan 3,5 jaar in de selectie.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

  Ik ben begonnen in de jeugd bij SC Botlek, waarna ik na een stage bij Feyenoord bij VV Spijkenisse terecht kwam. Daar heb ik 7 jaar gespeeld tot ik daarna weer terug ben gekomen bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Hier heb ik 1 jaar in de JO15 gespeeld, 1 jaar in de JO17 en 1 jaar in de JO19 voordat ik bij de selectie mocht aansluiten.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?

  Nadat wij te horen kregen dat wij niet meer mochten trainen ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Verrassend genoeg ging dat heel lekker en vond ik het nog leuk ook! Helaas kwam daar ook weer een einde aan door de strengere maatregelen en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk hard te lopen.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

  Mijn moeilijkste tegenstander waar ik tegen heb gevoetbald is lastig om te bepalen, ik loop natuurlijk nog maar 3,5 jaar mee bij het 1e elftal. Wanneer ik specifiek 1 speler moet aanwijzen dan denk ik dat ik mijn oud teamgenoot O’neal Maatsen kies. Hoe hij speelt als tegenstander is zo verschrikkelijk moeilijk. Hij is in het veld zo wendbaar, dat is bijna abnormaal!

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

  Mijn favoriete trainer is ook de trainer waarvan ik het meest heb geleerd en dat is René Bal. Hij was mijn trainer in veel jeugdteams bij VV Spijkenisse. Hij heeft mij de “basis” bijgebracht waar ik nog steeds profijt van heb tijdens het voetballen.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

  Doordat ik nog niet zo lang bij de selectie speel en er niet heel veel wisselingen zijn geweest, kies ik toch een paar spelers waarmee ik in de jeugd heb gespeeld. Het is mijn droomteam, dus ik mag kiezen haha (zie afbeelding)