• Hierbij de 2e aflevering van de serie “Leer de speler kennen” met deze week de speler met de meeste goals voor ons 1e elftal, die nu nog actief is.

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Mike Kortsmit en ik ben 34 jaar.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?

  Mijn favoriete positie in het veld is spits.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Dit is mijn 12e seizoen dat ik bij SC Botlek speel.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

  Ik ben begonnen met voetballen bij VV Spijkenisse. Daar heb ik tot en met de 1e jaar A-junioren gespeeld. Hierna de overstap gemaakt naar vv Hekelingen waar ik 1 jaar in de A-junioren heb gespeeld en daarna nog 3 jaar lang in de selectie. Het seizoen daarna gekozen voor een tussenjaar in een lager elftal. Na dat seizoen op gesprek geweest bij SC Botlek waarna de keuze eigenlijk heel simpel was en sindsdien speel ik dus bij onze club! 

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?

  Om heel eerlijk te zijn moet ik bekennen dat het antwoord daarop ‘vrijwel niets’ is. We kunnen momenteel vrij weinig en buiten een rondje gaan hardlopen is echt totaal niet mijn ding. Gelukkig loop ik op mijn werk meer dan genoeg. Veel lichaamsbeweging aangezien je de gehele dag door bezig bent dus dat scheelt een hoop. 

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

  De moeilijkste tegenstander waar ik ooit tegen hebben mogen spelen is denk ik toch in de tijd bij vv Hekelingen geweest. We speelden een bekerwedstrijd tegen de topamateurs van dat moment, te weten Ter Leede, die meerdere oud-profs in hun selectie had. De hele wedstrijd niks te vertellen hebben, continue onder druk staan. Maar net via dat ene momentje, die ene vrije trap zelf binnen koppen. Uiteindelijk werd het 1-1 en helaas vlogen we er na penalty's alsnog uit. Zonde natuurlijk, maar niemand die er om gaf. Zo’n resultaat tegen zo’n elftal was al een overwinning op zich. Ik denk een mooi stukje bewijs dat er altijd een kans is, zolang je er maar met zijn allen keihard voor werkt.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

  Dat vind ik een lastige keuze en daarom ga ik toch voor 3 namen kiezen. Ten eerste het koppel Bert van der Lijn en Peter Hoek. Mijn eerste seizoen(en) bij SC Botlek de trainers van ons 1e elftal onder wie ik een geweldige tijd heb gehad en waarmee we zijn gepromoveerd. Daarnaast John Kleijn van vv Hekelingen destijds. Waar alles precies in elkaar viel na een slechte start, we kampioen werden en elke training  op het scherpst van de snede was.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?
  Poeh, een hele lastige vraag, zeker aangezien je in al die jaren met zoveel spelers hebt samengespeeld. Ik denk dat er op heel veel posities dan ook echt meerdere keuzes zijn, maar als ik er dan toch 11 'moet' kiezen die ik wel eens in één team had willen zien, dan zou dit mijn 'dreamteam' zijn (zie afbeelding).


  Volgende week aflevering 3 met een speler die net als zijn broer voor het 1e van SC Botlek heeft gespeeld.