• Vandaag de 17e aflevering van de rubriek "Leer de speler kennen".
  En wát voor een speler? Het is de selectiespeler met de meest gespeelde wedstrijden voor het 1e elftal. Een speler die er altijd is en waar je altijd op kunt bouwen! Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.
   
  - Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Kevin Michilsen en ik ben 29 jaar oud.
   
  - Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Mijn favoriete positie op dit moment is centrale verdediger. In mijn hoogtij dagen vond ik het ook erg leuk om rechtsback te spelen, lekker opkomen en achter die snelle buitenspelers aan rennen. Op dit moment gaat mij dit alles behalve lukken, dus kies ik lekker voor centrale verdediger!
   
  - Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Dit is mijn 11e jaar bij SC Botlek. Op het moment dat ik 11 jaar geleden bij de club kwam had ik nooit verwacht dat ik er 11 jaar later nog zou spelen. SC Botlek is echt mijn club geworden. Dit komt o.a. door alle leuke en mooie mensen die bij de club actief zijn óf waren. Zo heb ik enorm fijne herinneringen aan het liggen op de verzorgingstafel van Joop en Hennie. Het onderhandelen over 1 of 2 biertjes na de wedstrijd in mijn contract met Dan Blokland en Henk Kraak. Het serieus over voetbal en het leven praten met een klein biertje in de hand aan de bar met o.a Leo en nog velen meer. En natuurlijk de leuke gasten met wie ik allemaal heb samen gespeeld - en nog steeds speel - die er voor zorgen dat ik nog altijd met veel plezier rondloop op de club.
   
  - Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Ik ben begonnen in de F9 bij VV Spijkenisse. Ik mocht pas op voetbal wanneer ik mijn zwemdiploma’s had gehaald. Helaas was ik niet zo’n held in het water waardoor dit wat langer duurde dan gehoopt. Bij VV Spijkenisse heb ik alle hoogste jeugdelftallen doorlopen en op het moment dat ik senior zou worden was er voor de spelers van de A1 (JO19) geen aandacht en/of plan, waardoor er een hoop zijn weggegaan naar andere clubs. Of ik in mijn laatste wedstrijden in de A1 van VV Spijkenisse nou z’n geweldige indruk maakte op de scouts van SC Botlek of dat het kwam dat Mico Milojevic een goed woordje voor mij had gedaan bij Dan Blokland weet ik nog altijd niet, maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik ben gaan praten bij SC Botlek. Ik was snel overstag en tot aan de dag van vandaag heb ik maar bij 2 clubs gespeeld.
   
  - Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?
  Gelukkig zijn wij nu weer aan het trainen waardoor ik nog een beetje in beweging ben. Een hoop mensen zullen mij ongetwijfeld keihard uitlachen of niet geloven, maar vlak voordat de sportscholen dicht gingen was ik mentaal al helemaal om: dat ik het roer ging omgooien en weer fanatiek zou gaan sporten. Helaas is dit bij gedachten gebleven en gingen de sportscholen een lange periode dicht. Ik heb tijdens de lockdown regelmatig meegedaan met de partij vormen van de JO19 van SC Botlek waar ik trainer van ben, maar verder dan ballen uit het doel halen nadat zij weer bij mij hadden gescoord kwam ik ook niet. Ik heb ook geprobeerd om te gaan hardlopen, maar na de 1e keer had ik gelijk weken last van mijn kuit, dus ook dat was geen succes. Daarom ben ik weer zo blij dat wij eindelijk weer mogen en kunnen trainen.
   
  - Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Ik heb een hoop spelers die mij bijgebleven zijn en die ik nooit meer vergeet, soms word ik er nog wel eens schreeuwend wakker van 's nachts. Tijdens één van mijn 1e wedstrijden voor SC Botlek moesten wij tegen Den Bommel. Ik had nog nooit van hen gehoord, kwam vanuit de 2e divisie (jeugd) en dacht: dat doe ik wel even. Ik stond toen tegen één van de broertjes Bakker. Wist ik veel dat die elk jaar werden gevraagd voor hoger spelende clubs. Ik heb alle hoeken van het veld gezien...
   
  In een wedstrijd tegen Rijsoord, voor één of andere cup, werd tegen mij gezegd dat ik hun gevaarlijkste spits moest uitschakelen. Tijdens de warming-up kwam Rinus naar mij toe en wees hem aan, een vrij bonkige spits die alles behalve een sportlichaam had, makkie dacht ik. Wist ik veel dat hij standaard meer dan 20 goals in de 1e klasse maakte en dat Mike van Gool best een naam was in de regio. Hij scoorde die wedstrijd 4 keer!
   
  Maar de speler die mij nog regelmatig nachtmerries bezorgt, was de linksbuiten van Victoria 04. Wederom kwam de trainer naar mij toe met de mededeling dat ik op hun beste speler stond. Hij gaf ook nog aan dat je hem best makkelijk uit de wedstrijd kon spelen door hem hard aan te pakken. Makkie, dacht ik weer, in mijn 1e duel met hem zou ik wel even laten zien wie Kevin Michilsen is. Victoria neemt de aftrap en de bal komt bij hun middenvelder. Ik zag op dat moment al dat zij mijn directe tegenstander gingen inspelen en sprintte naar mijn man toe. De bal ging inderdaad naar hem. Op het moment dat ik vol het duel in wilde gaan (eerst de bal en daarna de speler) maakte hij in zijn 1e balcontact een actie waar Ronaldinho voor zou applaudiseren en wipte de bal zo over mij heen en was weg. Na nog geen 5 seconden in de wedstrijd wist ik al dat ik die dag beter op mijn bed had kunnen blijven liggen. Wij verloren met 4-0 waarvan hij er 4 maakte.
   
  - Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  Laten we beginnen met dat ik het niet heel vaak eens ben met de trainers die ik gehad heb. Misschien is dat ook wel de reden dat ik na mijn voetbalcarrière zelf trainer wil worden. Maar toch zijn er 2 trainers die ik moet noemen. Eén van de trainers met wie ik het niet altijd eens was is Rinus Schrijver. Over zijn keuzes kan je lang praten maar hij heeft echt het maximale uit de groep gehaald. Leuk voetbal speelden we zeker niet maar waren we effectief... zeker wel! Onder hem werden we kampioen in de 3e klasse en werden we 6e in ons debuutseizoen in de 2e klasse. Hij wist alle spelers zo te benutten dat het team er echt beter van werd. Zo mochten wij bijvoorbeeld één speler niet inspelen tijdens de opbouw en was ons plan: bal lang op Nasser die hem verlengt naar John en dan zou één van die twee scoren. Dat gebeurde dat jaar ook erg vaak!
   
  De laatste trainer die ik wil noemen is de huidige trainer, John Stougje. Hij wist van een selectie, waar het moraal, inzet en de mentaliteit erg laag waren, weer een hechte groep te smeden. Waar wij in het verleden wel eens met acht man van heel de selectie op het trainingsveld stonden, wist en weet hij de groep zo te raken dat het nu elke training volle bak is. Of dat ook terug is te zien tijdens de wedstrijden is nog moeilijk te beoordelen. Wij hebben onder hem maar 3 wedstrijden gespeeld maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed komt!
   
  - Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit
  zien?
  Ik kan tot mijn grote spijt sommige spelers niet opstellen omdat ik er maar 11 kan opstellen, maar deze wil ik zeker op de bank hebben én natuurlijk benoemen:
  • Dave Leurs: stonden samen centraal tijdens het kampioensjaar en kregen dat seizoen maar 17 goals tegen. Wanneer hij niet naar Rockanje was gegaan stond hij misschien wel in de basis.
  • Mike Kortsmit: in zijn hoogtij-dagen altijd goed voor goals. Zo fijn om een spits te hebben die de ballen vasthoudt, kan doorkoppen en ook nog kan scoren.
  • John Ackon: voor tegenstanders en voor medespelers zo onvoorspelbaar en altijd goed voor goals.

  Zie afbeelding onderaan.