• Het is weer donderdag dus......tijd voor een nieuwe aflevering van "Leer de speler kennen". Vandaag alweer de 14e aflevering.

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Alex Munvaneza en ik ben 30 jaar oud.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Mijn favoriete positie in het veld is linksbuiten. Hier kon ik vroeger gebruik maken van mijn snelheid en explosiviteit. Helaas gaan bij mij de jaren ook meetellen, dus moet ik het nu anders invullen.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Dit is mijn 2e seizoen bij SC Botlek.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Ik heb bij te veel clubs gespeeld om op te noemen. Wanneer ik deze allemaal opnoem gaan mensen straks denken dat ik een clubhopper ben (geweest). Ik zal de clubs opnoemen waar ik het meest trots op ben: VV Spijkenisse, ASWH, FC Dordrecht, Sparta en RBC Roosendaal.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?
  Ik heb vorig jaar enorm mijn best gedaan om fit aan het begin van het seizoen te zijn, dat was gelukt. Helaas duurde het niet langer dan 3 wedstrijden. Ik heb mijn vriendin nu zover gekregen dat wij een fitnesskamer op onze zolder mogen maken waar ik kan sporten. Hier zorg ik ervoor dat ik fit blijf.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Mijn moeilijkste tegenstander vind ik lastig. Vroeger zagen zij alleen nog maar de achterkant van mijn schoenen, dat is de laatste jaren wat anders. Als ik nu moet kiezen zou ik gaan voor Patrick Klaris, deze jongen is zo snel, het lijkt wel alsof hij op de brommer zit.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  Ik heb 2 trainers die ik hier even moet noemen: de eerste is Eric Molenaar. Van hem kreeg ik zoveel tips die ik in de wedstrijd kon gebruiken. Ook gaf hij ons extra spitsentraining waardoor wij meer handvaten kregen in het veld, beter op elkaar ingespeeld raakten en wij ook meer scoorden. Natuurlijk kan ik Ad Reijtenbagh niet vergeten. Hij zag in mij de "ontbrekende schakel" in het aanvalstrio waardoor hij mij uit een lager team haalde. Hier ben ik hem nog altijd dankbaar voor

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit
  zien?
  Mijn dreamteam zou best hoge ogen kunnen gooien in het amateurvoetbal als ik het zo op papier bij elkaar zie!

  Zie afbeelding omderaan