• Hierbij aflevering 10 van “Leer de speler kennen”. Deze week met een oud profspeler.

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
  Mijn naam is Jermaine van Pijkeren en ik ben 29 jaar oud.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?
  Mijn favoriete positie is moeilijk te zeggen. Ik vind het leuk om op meerdere posities te spelen, dat kan zijn van de laatste linie tot aan de voorhoede. Keeper is uiteraard de uitzondering hierop, je moet een beetje gek zijn om op doel te willen staan dus hier pas ik voor.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?
  Ik ben nu bezig aan mijn vierde seizoen bij SC Botlek.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?
  Ik ben mijn voetballoopbaan begonnen bij vv Hekelingen. Hierna ben ik naar de C-tjes van VV Spijkenisse gegaan. Bij VV Spijkenisse heb ik vier seizoenen gespeeld. Daarna draaide ik in de B1 een super seizoen, waardoor er diverse clubs zich bij VV Spijkenisse meldden. Op de één of andere rare manier wisten ze deze interesse vanuit het bestuur niet te melden bij mijn ouders, waardoor ik uiteindelijk alleen nog maar bij FC Dordrecht terecht kon. Bij FC Dordrecht heb ik ook vier seizoenen gevoetbald, waaronder in het eerste elftal. Na mijn avontuur in Dordrecht werd ik door NAC Breda binnengehaald. Hier heb ik één seizoen gevoetbald. Op ongeveer de helft van dit seizoen heb ik mijn knie geblesseerd en dit betekende ook gelijk het einde van mijn voetbalcarrière. Ik ben vervolgens nog vier seizoenen bij SteDoCo gaan voetballen. Hierna heb ik er bewust voor gekozen om te spelen op een “lager niveau” bij een club in de buurt. Gezelligheid staat bij mij redelijk hoog op het lijstje en wat ook mijn keus versterkte om te kiezen voor SC Botlek was dat hier redelijk wat vrienden van mij spelen.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?
  Ik heb een tijdje helemaal niks gedaan en vond het allemaal wel prima. Mijn vrouw en ik zijn inmiddels twee kinderen verder en het is fijn om zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen. De laatste maand ben ik bezig met personal training en dit was hoognodig.

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?
  Karim El Ahmadi! Ik speelde net bij het eerste elftal van FC Dordrecht en hadden een benefietwedstrijd tegen Feyenoord. Ik wist nog dat ik dacht dat het wel zou moeten lukken omdat het geen sterke voetballer was. Voetballend was hij echter zo goed dat ik snel van deze gedachtegang ben afgestapt. Ik speelde overigens wel een hele sterke wedstrijd.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?
  Theo Bos. Theo had mij als jonge jongen zelf bij het eerste elftal van FC Dordrecht gehaald en ik voelde me hierdoor erg gevleid. Uiteraard viel er over zijn voetballend inzicht niet te twisten maar ook buiten het veld wist hij mij te bereiken. Ik weet nog wel dat ik op trainingskamp was gaan stappen en tien minuten voor aanvang van onze bosloop thuis kwam. Hij stond mij op te wachten bij de ingang van ons hotel. Ik was doodsbang en dacht dat ik weggestuurd zou worden. Tegen mijn verwachtingen in zei hij dat ik me snel moest gaan omkleden maar dat hij het wel begreep en dat hij zelf ook jong is geweest. Tijdens het hardlopen in het bos moest ik samen met hem voorop lopenen hij hield hierbij zo’n hoog tempo aan dat we de rest van de groep uit het oog verloren. Dit was zijn manier om mij te straffen en ik vond het geweldig. Maar geloof me, het was niet fijn om met een kater en zonder slaap zoiets te moeten volbrengen. Uiteindelijk kreeg hij midden in het seizoen de diagnose kanker en heb ik eigenlijk, tot zijn einde, geen contact meer met hem gehad.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?
  Zie afbeelding.

   

  Volgende week aflevering 11 met een speler die na 24 jaar voetballen nog steeds niet weet op welke positie hij nou het beste tot zijn recht komt. Helaas speelt hij aankomend seizoen niet meer voor onze club, maar wij hopen dat hij voor zijn eerste officiële wedstrijd bij zinnen komt en terugkomt naar de mooiste club van Nissewaard!