• Helaas moeten wij het nog altijd doen zonder de drukke en gezellige zaterdagen bij ons op Sportpark De Brug. Wat balen wij hier enorm van en wat hadden wij het graag anders gezien. Om toch nog een beetje de voetbalzaterdagen te herleven, hebben wij de reeks “Leer de speler kennen” in het leven geroepen. Een kort interview met één van onze selectiespelers en een daarbij horend “dreamteam” van de beste spelers waarmee hij heeft samengespeeld.

  Hierbij de eerste 1e aflevering en met wie hadden wij anders kunnen beginnen dan met de aanvoerder van het 1e elftal?

  Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

  Micky Loendersloot en ik ben 29 jaar.

  Wat is jouw favoriete positie in het veld?

  Ik speel het liefste centraal achterin, rechts of links maakt niet uit.

  Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

  Ik ben momenteel bezig aan mijn 7e seizoen in de selectie van SC Botlek.

  Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

  Ik heb in de jeugd van VV Spijkenisse gespeeld waarna ik naar de B-selectie ging van vv Hekelingen. Hier heb ik mijn debuut gemaakt in het 1e elftal. Na vv Hekelingen ben ik naar OHVV gegaan. Nu speel ik alweer bijna 7 jaar op sportpark De Brug bij SC Botlek.

  Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?

  Wat doe ik om fit te blijven? Nou, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik in het begin niks deed. Sinds een week of 2 probeer ik nu 1 of 2 keer in de week te gaan hardlopen maar dit valt niet mee hoor, hahaha!

  Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

  De moeilijkste tegenstander was denk ik VOC in mijn tijd bij vv Hekelingen. Als ik het mij goed herinner gingen wij met 9-1 van de mat. De broertjes Verhaar speelden daar toentertijd. Jeetje, wat een team was dat zeg! De mooiste goal was toen trouwens wel van Joey Kleijn. Hij nam de ere-treffer voor zijn rekening door de bal met een stift over de keeper heen te schieten.

  Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

  Dit is ongetwijfeld Peter Marcel Nauta in mijn tijd bij OHVV. Ik heb van hem echt het meeste geleerd, zonder mijn andere trainers te kort te doen. Wij hadden daar ook echt een goed elftal en ik denk ook dat ik onder hem mijn beste jaren heb gehad.

  Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

  Een favoriet team vind ik wel heel moeilijk om te kiezen. Ik heb met een hoop goede spelers gespeeld, maar als ik er dan toch 11 zou moeten kiezen, dan zou mijn ‘dreamteam’ er als volgt uitzien (zie afbeelding "dreamteam"

  Volgende week donderdag aflevering 2 met ...???...